Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Δημοσιογράφοι, γιατροί και διάφορα τερατάκια

Είμαι ένα μικρό χελωνάκι. Δεν έχω όνομα, τα μικρά χελωνάκια δεν έχουν όνομα!

Σήμερα το απόγευμα είχε κρύο και είχα κρυφτεί σε μια γωνιά στο μπαλκόνι ανάμεσα από μια σκούπα, ένα φαράσι και έναν κουβά. Ο Ζώης με έψαχνε και δεν με βρήκε στην συνηθισμένη μου «κρυψώνα» που είναι ανάμεσα σε κάτι φύλλα. Αφού έψαξε όλο το μπαλκόνι τελικά με βρήκε. Με πήρε μέσα στην κουζίνα όπου καθόταν και έβλεπε τηλεόραση. Τον ρώτησα τι βλέπει και μου είπε ότι
«βλέπει το δελτίο των 8». Ένα σωρό άνθρωποι μιλούσαν για έναν καλό παππούλη που ήταν πολύ άρρωστος και τον είχαν πάει στην Αμερική για να γίνει καλά. Στα δελτία ειδήσεων μιλάνε κάποιοι σοφοί άνθρωποι που λέγονται δημοσιογράφοι οι οποίοι πρέπει να είναι πολύ έξυπνοι γιατί ξέρουν πολλά πράγματα και πάντα έχουν λύση για όποιο πρόβλημα και αν υπάρχει. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι δημοσιογράφοι γιατί αλλιώς κάποιοι άνθρωποι που δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, δεν θα είχαν ποιον να τους συμβουλέψει και να τους διορθώσει.
Απ' ότι μου είπε ο Ζώης σήμερα συμβούλευαν έναν γιατρό που είναι Έλληνας και δουλεύει στην Αμερική και τον λένε Τζάκη (ο Θανάσης μπήκε μέσα και έκανε ένα χαζό λογοπαίγνιο, είπε «αυτός πρέπει να είναι από μεγάλο τζάκι» αλλά κανένας δεν γέλασε) πως να κάνει καλά αυτόν τον παππούλη, γιατί αυτοί πάντα ξέρουν καλύτερα. Μάλιστα είχαν την βοήθεια πολλών Ελλήνων γιατρών (που δουλεύουν στην Ελλάδα) και έλεγαν ότι αυτός ο Τζάκης δεν κάνει καλά τη δουλειά του και αυτοί ξέρουν πως θα γίνει καλά ο παππούλης. Ρώτησα τον Ζώη και τον Θανάση την άποψή τους, και μου είπαν «όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια». Δεν τους ρώτησα τι εννοούσαν γιατί κουράστηκα τόσην ώρα που συζήταγαν για το ίδιο πράγμα λες και ήταν κάτι τόσο σημαντικό. Μάλλον αυτοί οι σοφοί οι δημοσιογράφοι δεν έχουν τι να κάνουν και όλη μέρα συζητάνε για βλακείες.

Ξέχασα να σας πω ότι χθες ο Θανάσης με γνώρισε σε μια καλή του φίλη που την λένε Χριστίνα. Η Χριστίνα με κοίταγε περίεργα και πρέπει να με συμπάθησε πολύ γιατί είπε στον Θανάση ότι είμαι πολύ μικρός σαν σοκολατάκι, αλλά μου μίλαγε πολύ αργά λες και είμαι χαζό. Μετά πήγαν και κλείστηκαν στο δωμάτιο του Θανάση και βγήκαν μετά από πολύ ώρα. Πρέπει να τους αρέσει πολύ να κάθονται και να βλέπουν ταινίες γιατί
όταν ρώτησα τον Θανάση τι κάνανε πέντε ώρες μόνοι τους κλεισμένοι στο δωμάτιο μου είπε «εεεε... βλέπαμε ταινία!». Ευτυχώς ο Θανάσης δεν έχει πολλές φίλες γιατί αλλιώς θα καθόταν όλη μέρα στο δωμάτιό του κλεισμένος και θα έβλεπε ταινίες, και δεν θα είχε χρόνο να ασχοληθεί με μένα και με την σχολή του!

Ο Θανάσης πρέπει να είναι πολυάσχολος γιατί όλη μέρα η μητέρα του (η Κατερίνα) του φωνάζει να κάνει δουλειές στο σπίτι και να φανεί λίγο χρήσιμος, αλλά αυτός πάντα κάνει κάτι εκείνη την ώρα και της λέει σε λίγο και αργότερα. Συνήθως ασχολείται με κάτι περίεργα πλάσματα στο κομπιούτερ και βοηθάει τα καλά πλασματάκια που θέλουν να τα σκοτώσουν κάτι άλλα κακά τέρατα!! Πάλι καλά που υπάρχει και ο Θανάσης γιατί αλλιώς τα καλά πλασματάκια δεν θα τα έβγαζαν πέρα μόνα τους. Α! Κατερίνα εσύ που λες ότι θες να βοηθάς τους άλλους ανθρώπους και ότι είσαι καλή χριστιανή γιατί δεν αφήνεις τον Θανάση να βοηθάει τα καλά πλασματάκια και όλο του φωνάζεις ότι είναι άχρηστος?
Περίεργοι που είσαστε εσείς οι άνθρωποι!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

xmmmm... ti kanate eipame 5 ores kleismenoi sto domatio? olous tous "Arxontes ton Daxtylidion" mazemenous blepate? atimoutsika! den sebeste to xelwnaki? to afikate monaxo!