Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Αποκτήσαμε πικ-απ!

Είμαι ένα μικρό χελωνάκι χωρίς όνομα, τα μικρά χελωνάκια δεν έχουν όνομα!

Από το τελευταίο ποστ μου πολλά έχουν συμβεί στο σπίτι!
Ένας θείος του Θανάση του έκανε δώρο ένα πικ-απ (όχι αγροτικό!) και έτσι τα λεφτά που μάζευε για πικ-απ, του έμειναν για χαρτζιλίκι!
Ο Θανάσης όταν το είδε έπαθε πλάκα, τρελάθηκε! Ήταν και η ευκαιρία που έψαχνε για να σουφρώσει τον ενισχυτή και τα ηχεία του μπαμπά που έμεναν αχρησιμοποίητα στο σαλόνι και να τα πάρει στο δωμάτιό του. Εδώ βλέπετε το πικ-απ και μέσα το βινύλιο των Art Brut - Bang Bang Rock and Roll. Δεν έχει υπέροχο χρώμα;

Η συλλογή του Θανάση όσο πάει και μεγαλώνει, τώρα έχει 33 βινύλια και περιμένει καμιά 10αριά που έχει παραγγείλει. Σ' αυτά είναι και εφτά δίσκοι που του έκανε δώρο ο θείος του ο Βαγγέλης από την Βέροια που ήρθε σήμερα και μας επισκέφθηκε μαζί με την μητέρα του την θεία Βασιλική. Τον θείο τον Βαγγέλη τον συμπάθησα πολύ και το λέω αυτό όχι γιατί ξέρω ότι που και που με διαβάζει αλλά επειδή μου φάνηκε κάπως διαφορετικός από τους συγγενείς της οικογένειας που έχω γνωρίσει μέχρι τώρα.
Όταν το είπα αυτό στον Θανάση μου είπε «καλά ακόμα δεν έχεις δει τίποτα! κάτσε να γνωρίσεις την αδερφή του, την θεία Καίτη και τα λέμε τότε...»

Χθες παρακολούθησα μια εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη που λέγεται "Το Κουτί της Πανδώρας". Είχε σαν θέμα αστυνομία και ακροδεξιά. Ρώτησα τον Θανάση τι ακριβώς είναι οι αστυνομικοί και τι δουλειά κάνουν. Μου είπε ότι θα τους ξεχωρίσεις εύκολα γιατί φοράνε στολή και έχουν ύφους «σας έχω όλους». Κανονικά, μου είπε, είναι διορισμένοι από το κράτος για να προστατεύουν τους πολίτες από κακούς ανθρώπους αλλά και το κράτος από τους κακούς ανθρώπους.

κλασσικό δείγμα έλληνα αστυνομικού που προστατεύει μια ανήμπορη γυναίκα από το κρύο...

Περίεργο, σκέφθηκα. Εγώ τόσους μήνες στο μπαλκόνι που βολτάρω δεν έχω δει ποτέ αστυνομικό να περνάει από κάτω. Όταν το είπα αυτό στον Θανάση γέλασε. Μου απάντησε ότι συνήθως είναι πολύ απασχολημένοι με «απαιτητικές» δουλειές γραφείο, με το να γράφουν παπάκια, να πουλάνε τσαμπουκά σε ανυποψίαστους πολίτες και να φυλάνε τους celebrities.

άλλο κλασσικό παράδειγμα Έλληνα αστυνομικού που επειδή δεν προλαβαίνει την δουλεία του γραφείου και τις περιπολίες έκανε το περιπολικό του γραφείο...

Η εκπομπή ερευνούσε τις σχέσεις των αστυνομικών με τους ακροδεξιούς που φαίνεται ότι τα πάνε καλά και τους προστατεύουν πιο πολλοί από τους άλλους γι' αυτό οι άλλοι μάλλον ζηλεύουν και θέλουν να δείρουν τους ακροδεξιούς αλλά και τους αστυνομικούς επειδή δεν τους δείχνουν τόσο πολύ σημασία...
Αυτό που με σόκαρε όπως και τον Θανάση ήταν το δεύτερο μέρος της εκπομπής που έδειχνε διάφορες περιπτώσεις βασανισμού που οι αστυνομικοί δεν τιμωρήθηκαν καθόλου. Ίσα ίσα κυκλοφορούν ανάμεσά μας και... μας «προστατεύουν».
Ήξερα ότι δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τους αστυνομικούς αλλά τώρα δεν τον είδα να είναι τόσο νευριασμένος όσο απογοητευμένος.

Περίεργοι που είσαστε εσείς οι άνθρωποι...

11 σχόλια:

nikisot είπε...

wow!!!3ereis ti einai pikap sthn hlikia sou?????:P:P:P

yourmusicride είπε...

Γιατί εσύ πόσο είσαι???

(χοχοχοχο τα θέλε ο κώλος σου:P)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
yourmusicride είπε...

yeah right :P

Ανώνυμος είπε...

"he is infected with an unknown virus."


"He"? Xelwnaki kolises agnwsto io? Ma den prosexeis katholou?:(

Kai sto xw pei re xelwnaki, min ksexnas na trws thn pizza sou!:P

yourmusicride είπε...

Μου την τρώνε οι άλλοι εδώ πέρα την pizza μου... :(
Ειδικά την pizza hut που μ' αρέσει πολύ :(

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
alexandra είπε...

..vrhka k egw ena pikap sthn apo8hkh tou mpampa mou,alla dn leitourgei...:(
topo8etw panw ton disko(deep purple),katevazw th velona k gyrizw monh mou ton disko!hehe!fysika h taxythta dn einai poly sta8erh kai einai asteio polles fores...!meta apo auth thn anakalupsh(..mono o autos pou anakalupse ton tafo tou tutanxamon mporei na katalavei pws eniwsa;P) 8a h8ela na apokthsw para polu ena pikap pou na leitourgei...psaxnw akoma,gt 8elw na vrw kapoia antika!den m aresoun ta kainouria....einai poly aproswpa!:)

yourmusicride είπε...

@ alexandra

Αλεξάνδρα μην το βάζεις κάτω. Βασικά δεν κατάλαβα τι ακριβώς δεν λειτουργεί... Η βελόνα δεν λειτουργεί, δεν γυρνάει όπως πρέπει το πλατό ή παίζει κάτι με τον ενισχυτή; Πάντως εύκολα μπορείς να το φτιάξεις, απ' ότι ξέρω ο Νάκας επισκευάζει πικ-απ...
Btw τι μάρκα και μοντέλο είναι?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.