Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008

Συγχαρητήρια...

Είμαι ένα μικρό χελωνάκι χωρίς όνομα, τα μικρά χελωνάκια δεν έχουν όνομα!

Σήμερα η Ηλιάνα μου έδειξε ένα video που με σόκαρε... Το link για το video είναι το εξής: http://www.youtube.com/watch?v=jglCyU8TPJw
Θα σας παρακαλούσα όλους να το δείτε, να το δείξετε στους φίλους σας και γενικότερα να το αναδείξετε όσο πιο πολύ μπορείτε.

Πρόκειται για ένα ρεπορτάζ του BBC, ενός σοβαρού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού της Αγγλίας, όπου οι λέξεις κρατικό κανάλι και εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης δεν είναι συνώνυμες.
Στο video θα δείτε ότι η κυρία Μαρία Μαργαρίτη δικαστής Γρεβενών κάνει απεργία πείνας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όχι επειδή είναι τρελή, όχι επειδή θέλει να παραγραφούν τα χρέη του ΠΑΟΚ, όχι επειδή θέλει να δει πρώτη το dvd του Ζαχόπουλου αλλά γιατί εκδιώχθηκε από το δικαστικό σώμα.
Θα μου πείτε τώρα γιατί εκδιώχθηκε από το δικαστικό σώμα; Το λογικό θα ήταν να εκδιωχθεί γιατί είχε κάνει κάποια αταξία, κάτι θα είχε σουφρώσει, από κάποιον θα είχε λαδωθεί, αυτό βγήκε στην φόρα και την έδιωξαν. Oops! Ξέχασα ότι αυτό ίσως γινόταν στην Αγγλία αλλά στην Ελλάδα θα της δίνανε προαγωγή!
Λοιπόν η κυρία Μαρία Μαργαρίτη εκδιώχθηκε γιατί τόλμησε άκουσον άκουσον τόλμησε να αποκαλύψει ότι μέρος κονδυλίων που προοριζόταν για σεισμοπαθείς «φαγώθηκαν» από κρατικούς φορείς... Επίσης έκανε κάτι που τσάντισε τους συναδέλφους της. Αποκάλυψε τον Οίκο Ανοχής που λειτουργούσε (παράνομα φυσικά) στους χώρους των Δικαστηρίων.

Φυσικά με απόλυτα νόμιμα μέσα έσπευσαν μπράβοι από το Μέγαρο Μαξίμου να την απομακρύνουν, γιατί είπαμε σε δημοκρατική χώρα ζούμε αλλά μην το παραχέσουμε κιόλας! Οι μπράβοι βέβαια είναι εκπαιδευμένοι. Μόλις είδαν κάμερα και ξένους ρεπόρτερ κάναν λίγο πίσω για να μην δημιουργηθεί και θέμα. Και όπως θα μαντέψατε μόλις απομακρύνθηκαν οι κάμερες η κυρία Μαρία Μαργαρίτη απομακρύνθηκε βίαια από το Μέγαρο Μαξίμου...

Κανονικά κάτι τέτοιο σε μια χώρα όπως η Αγγλία του BBC θα είχε προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη και η κυρία Μαρία Μαργαρίτη θα είχε δικαιωθεί. Αλλά στην Ελλάδα της ΕΡΤ και των λοιπών ιδιωτικών καναλιών το θέμα θάφτηκε γιατί έχουμε σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε. Πρέπει επί τέσσερις (!) μέρες να έχουμε εθνικό πένθος γιατί πέθανε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και να ασχολούμαστε επί ενάμιση μηνά με έναν χοντρό επειδή κατάφερε και πήδηξε μια 35χρόνη...

Όταν έδειξα το video στον Θανάση μου είπε ότι θυμήθηκε κάτι που είχε ακούσει σε μια σατυρική εκπομπή, το ΑΜΑΝ.
«Θα τους κάνει κάποια μέρα καμιά μαγκιά ο ελληνικός λαός, θα σηκωθεί και θα φύγει και αυτοί θα μείνουν με τις πλάτες γυρισμένες, χαμπάρι δεν θα πάρουν!»

Περίεργοι που είσαστε εσείς οι άνθρωποι...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pali kala pou to anafereis esu kai ligoi akoma xelwnaki giati an perimename apo tis "eidhseis" sw8ikame..
ax.. me vlepw na metanasteuw suntoma...

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι που κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Οι καταγγελίες της δικαστίνας δεν είναι καινούργιες.
Έχουν δημοσιοποιηθεί εδώ και 3-4 χρόνια τουλάχιστο.
Εννοείται χωρίς αποτέλεσμα ( από όσο ξέρουμε)

Ανώνυμος είπε...

..diadidontas to video,sunanthsa an8rwpous pou oxi apla aperripsan to videaki,alla mou apanthsan pws ta tragikopoioume ola k pws dn einai da k h xeiroterh xwra h ellada...pws pantou sumvainoun auta...omologw pws me kuriepse a8hmia...pws einai dunaton na uparxoun atoma pou adiaforoun gia ena toso shmantiko 8ema?!malista enas apo "autous" me parakalese na mhn tou ksanasteilw chain letters....:0 (!) pws 8a pame mprosta etsi?!

Princess είπε...

Μωρέ δεν πάμε λέω γω να γίνουμε Λουξεμβούργιοι; Τουτο δω δεν ειναι κράτος, το θέατρο του παραλόγου ειναι...(Το Βριζοντας το κοινο, ή το αποψε αυτοσχεδιάζουμε, δεν εχω καταλήξει ακομα).

yourmusicride είπε...

@ alexandra

Τι να πω...Από τη μια γκρινιάζουμε για την διαφθορά και για την αδικία και από την άλλη είμαστε ωχαδερφιστές και καχύποπτοι μέχρι μιζέριας...
Απάντηση? Δεν θα πάμε μπροστά!

@ princess
Πολλοί σκέφτονται την μετανάστευση, τουλάχιστον θα βγει κάνας Καζαντζίδης από αυτήν την υπόθεση? :P

Βαβυλώνιος είπε...

Επειδή έτυχε να είχα παρακολουθήσει τις εκπομπές του Τριανταφυλλόπουλου με την Μαργαρίτη ομολογώ πως τελικό συμπέρασμα γι' αυτήν την υπόθεση δεν μπορούσε να υπάρξει λόγο ομιχλώδους τοπίου. Η αλήθεια είναι πως η κυρία αυτή δεν μου έδωσε την εντύπωση ευσταθούς χαρακτήρος, δηλαδή ίσως να έχει κι αυτή τα δικά της ψυχολογικά προβλήματα. Δεν μπόρεσα να καταλάβω αλλά σίγουρα είναι ένας χαρακτήρας που απαιτεί μελέτη. Κάποιος ειδικός ψυχολόγος ίσως να τα κατάφερνε αλλά εγώ προσωπικώς δεν είμαι τέτοιος. Είναι κάτι που εκδηλώνεται και όχι, άρα μάλλον αν αντιδρούσα σαν καλός διαιτητής από τον μέσο νου της κοινής γνώμης, δεν θα έβγαζα γρήγορα και εύκολα συμπεράσματα.
Από την άλλη το BBC δεν θα έχανε την ευκαιρία να χύσει αδερφίστικο δηλητήριο, αφού μάλιστα δεν θα ήταν και η πρώτη φορά, άσε που έχουν και οι Εγγλέζοι τα δικά τους προβλήματα να ξεχάσουν μέσω κατευθυνόμενων ειδήσεων, όπως π.χ το ότι δεν έχουν όλα τα νοικοκυριά μπανιέρα. Οι αυτοκρατορικές αυταπάτες κι αυτών είναι ίσως δεδομένες. Γάλλοι και Γερμανοί έρχονται δεύτεροι.

yourmusicride είπε...

Επειδή δεν έτυχε να παρακολουθήσω τις εκπομπές του Μάκη για αυτό το θέμα μπορείς να μου πεις συνοπτικά τι έλεγαν;

Όσο για το τελευταίο σχόλιο σου για το BBC θα διαφωνήσω. Πολύ θα θέλαμε στην Ελλάδα να είχαμε ένα θεσμό σαν αυτό του BBC...

Βαβυλώνιος είπε...

Τίποτα τόσο ενδιαφέρον δεν είχαν πλην των αστήρικτων καταγγελιών της κ.Μαργαρίτη. Αν και ο Μάκης κατά καιρούς έχει δώσει στην δημοσιότητα οικονομικό-δικαστικά σκάνδαλα, αυτά με τους οίκους ανοχής έτσι στον αέρα μάλλον εκθέτουν έναν δικαστικό όπως η κυρία αυτή. Δηλαδή αυτός που ασχολείται με αυτά τα επαγγέλματα είναι και ο πρώτος που πρέπει να γνωρίζει πως δεν υπάρχει σοβαρή κατηγορία χωρίς στοιχεία και μάρτυρες. Άρα μήπως τελικά καλά έκαναν και την έδιωξαν; Αλλά γενικώς, δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι στέκει 100% στα καλά της.

Βαβυλώνιος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
yourmusicride είπε...

Δεν μπορώ να πω κάτι αφού δεν είδα την εκπομπή... Ας πούμε όμως ότι δεν έστεκε 100% στα καλά της, αυτά τα οποία έλεγε μήπως είχαν κάποια βάση; Αν έγινε έρευνα και δεν έδειξε κάτι τέτοιο οκ, αλλιώς...